Ολοκληρώθηκε ο αγώνας “ΤΡΙΓΩΝΑ 2015” του ΑΣΙΘΡ με νικητή το ESTELLA

ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘ Ρόδου) με την επωνυμία Τρίγωνα 2015. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 12 & 13 Σεπτεμβρίου και περιελάμβανε συνολικά τέσσερις ιστιοδρομίες τύπου όρτσα πρίμα, δυο το Σάββατο και δυο την Κυριακή. Στον αγώνα πήραν μέρος 12 σκάφη και περίπου 60 ιστιοπλόοι. Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν στο κόλπο της Ιξιάς. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές καθώς και τις δύο μέρες έπνεε δυνατός βορειοδυτικός άνεμος. Το Σάββατο ειδικά ο άνεμος προσεγγίζε και ξεπέρασε σε κάποιες στιγμές ακόμα και τους 20 κόμβους, ενώ την Κυριακή έπνεε με ένταση περίπου 15 κόμβων. Οι ιστιοδρομίες ήταν συναρπαστικές και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν από τις δυτικές ακτές της πόλης της Ρόδου ή από το λόφο του Μόντε Σμιθ. Όλα τα πληρώματα καθώς και οι κυβερνήτες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, καθώς αυτοί οι αγώνες είναι τεχνικοί και απαιτούν πολύ καλή προετοιμασία και εκπαίδευση.

Τελικά και στις τέσσερις ιστιοδρομίες την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσάρα ενώ την δεύτερη θέση και στις τέσσερις κούρσες πήρε το σκάφος ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη. Τα δυο αυτά σκάφη πήραν τις αντίστοιχες θέσεις και στην γενική κατάταξη του αγώνα. Μάχη για την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης έδωσαν το σκάφος EXCAPE με κυβερνήτη τον Παύλο Ξανθό και το σκάφος BLUE SHARK με κυβερνήτες το δίδυμο Μανώλη Σπυρίδη και Αναστάσιου Φώτη. Τελικά την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης κατέλαβε το EXCAPE.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα Τρίγωνα 2015 απομένει μόνο ένας αγώνας για να ολοκληρωθεί το ιστιοπλοικό πρωτάθλημα που διοργανώνει για το 2015 ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου. Το πρωτάθλημα και φέτος είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό. Ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί σε αυτή την κούρσα, καθώς μέχρι τώρα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος ισοβαθμούν με απόλυτη ισοβαθμία τα σκάφη ESTELLA και ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ που συγκεντρώνουν συνολικά 25 βαθμούς ποινής.

Έτσι όλοι περιμένουν με αγωνία τον τελευταίο αγώνα στον οποίο θα δοθεί μεγάλη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο αγώνας αυτός είναι ο αγώνας των ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Σεπτεμβρίου και θα έχει προορισμό τη Σύμη.

Η μέχρι τώρα βαθμολογία του πρωταθλήματος καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.asiathr.gr. 

Pin It on Pinterest