Οι πρόεδροι των κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου στο δήμαρχο για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας

Τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου (κ.κ. Χατζηλαζάρου, Λάμπρου, Διαμαντής, Σαββίδης, Καλαποδάκης, Ζανετάκης, Μακριάς, Βουκκής, Χατζησάββας) δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της υγείας στη δημοτική ενότητα της Νότιας Ρόδου.
Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι του έθεσαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης του τομέα της υγείας, αφού υπάρχει μόνον ένας γιατρός σε όλη την περιοχή, ενώ ένας δεύτερος αγροτικός γιατρός που έχει τοποθετηθεί στην Απολακκιά είναι αποσπασμένος στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Το δεύτερο μείζον πρόβλημα της περιοχής είναι η έλλειψη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, αφού το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί την περιοχή έχει έδρα τον Αρχάγγελο και μόνο στους μήνες αιχμής πέρυσι το καλοκαίρι τοποθετήθηκε στην Πυλώνα.
Ο δήμαρχος, αφού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα, καθώς και τις προτάσεις και τα αιτήματα των κατοίκων που του μετέφεραν οι πρόεδροι, συμφώνησε να επικοινωνήσει με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Παπανικόλα και να προσθέσει και τη δική του φωνή στο αίτημα των κατοίκων να πάει ο αγροτικός γιατρός στη θέση του, στην Απολακκιά, ώστε να ενισχυθεί η ιατρική κάλυψη.
Ταυτόχρονα συμφώνησε να ζητήσει από το ΕΚΑΒ να τοποθετηθεί ένα ασθενοφόρο με το προσωπικό που θα το στελεχώνει όσο πιο κοντά στη Νότια Ρόδο είναι δυνατόν, π.χ. στην Πυλώνα, ενώ από την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ θα ζητηθεί να σταλούν όσο πιο γρήγορα γίνεται διασώστες, στους οποίους θα προσφέρονται ως κίνητρα η κάλυψή τους σε στέγη και τροφή.

Pin It on Pinterest