Ξενάγηση των μαθητών του 2ου Λυκείου Ρόδου στο Δήμο – Συζήτηση με τον Δήμαρχο

Με τη μεσολάβηση του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί επίσκεψη στο δημαρχείο και ξενάγηση στις διάφορες υπηρεσίες και τους χώρους που τις στεγάζουν οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Λυκείου του 2ου Λυκείου Ρόδου (Καζούλειο).
Η ξενάγηση κατέληξε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου, όπου τα παιδιά συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να του θέσουν ερωτήματα – που εντυπωσίασαν με την ωριμότητα και την ευστοχία τους – σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, με τα προβλήματα και τα πλεονεκτήματα που έφερε η ενοποίηση των δέκα πρώην δήμων του νησιού σε έναν δήμο, προβλήματα της καθημερινότητας όπως τα αδέσποτα και η κακή ποιότητα ορισμένων έργων, διαχείρισης των οικονομικών πόρων κ.λπ.
Ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος απάντησε στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των παιδιών αναλυτικά και με ειλικρίνεια, χωρίς καμία προσπάθεια ωραιοποίησης της πραγματικότητας, ενώ κατέθεσε και την σκέψη του να λειτουργήσει, κατά τακτά διαστήματα και με κάποιο οργανωτικό σχήμα που είναι υπό συζήτηση, δημοτικό συμβούλιο εφήβων, ώστε να ακούγεται και η γνώμη και ο προβληματισμός της νέας γενιάς, των αυριανών πολιτών που θα κληθούν να διαχειριστούν τα κοινά.

Pin It on Pinterest