«Να στελεχωθεί άμεσα με καθηγητές το Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου»

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με καθηγητές του Γενικού Λυκείου Απερίου στην Κάρπαθο, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ενώ βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου δεν έχουν καλυφθεί τα κενά σε βασικές ειδικότητες και μάλιστα σε μαθήματα που συνδέονται με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Κόνσολας ζητά να προταχθούν οι ανάγκες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά, εκεί που αποδεδειγμένα υπάρχουν τα μεγαλύτερα κενά.

Να υπάρξει άμεση στελέχωση με αναπληρωτές των κενών θέσεων που υπάρχουν στα νησιά.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Άμεση στελέχωση με καθηγητές του Γενικού Λυκείου Απερίου στην Κάρπαθο»

Κύριε Υπουργέ,

Ενώ βρισκόμαστε στα μέσα περίπου του Νοεμβρίου, τα κενά στις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης στις νησιωτικές περιοχές εξακολουθούν να είναι μεγάλα και να εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο Λύκειο Απερίου στην Κάρπαθο οι ελλείψεις καθηγητών σε βασικές ειδικότητες έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα αφού έχει καθυστερήσει σημαντικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικότητες που σχετίζονται με μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως η Βιολογία, η Πληροφορική, τα Αγγλικά και το Σχέδιο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες των δομών δημόσιας εκπαίδευσης στις νησιωτικές περιοχές και να προτάξει, κατά προτεραιότητα, την άμεση στελέχωσή τους από τους πίνακες των αναπληρωτών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Με ποιο χρονοδιάγραμμα θα καλυφθούν οι κενές θέσεις καθηγητών στο Γενικό Λύκειο Απερίου Καρπάθου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest