Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελευταία καλοκαιρινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η τελευταία καλοκαιρινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου στις 29.10 στο Ξενοδοχείο Atrium Platinum.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Κώστας Κωνσταντινίδης, Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Κακλιός, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Δωδεκανήσου Αγαπητός Ξάνθης, ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ρόδου Κος.Παναγιώτης Κουντούρης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Κος.Αλέκος Κυρμπάσης και ο Γραμματέας του Σωματείου Ξεναγών Κος.Νίκος Ξυλουράς.

Αρχικά ο Πρόεδρος του ΣΔΞΡ έκανε ένα σύντομο απολογισμό αναφορικά με τις συναντήσεις και την θεματολογία του καλοκαιριού που μας πέρασε και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προσκεκλημένων φορέων. Τονίστηκε η ανάγκη για ειλικρινή συνεργασία των φορέων  – επιχειρήσεων και αρχών με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την βελτίωση των υποδομών του νησιού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Η προβολή του προορισμού τέθηκε επίσης επί τάπητος. Αντίστοιχα χαιρετίσθηκε θετικά η απόφαση αναδιοργάνωσης του ΠΡΟΤΟΥΡ και ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΔΞΡ στις συναντήσεις του.

Εν όψει της προετοιμασίας για την νέα τουριστική περίοδο μετά το κλείσιμο της φετινής, τα θέματα που μονοπώλησαν τον ενδιαφέρον των παρευρισκομένων ήταν η εμφάνιση του νησιού, ο κανονισμός λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης και η γενική προετοιμασία για την έναρξη της νέας σαιζόν του 2016 που προβλέπεται να ξεκινήσει στις 20.03 με τις πρώτες πτήσεις. Συζητήθηκε επίσης το θέμα του χειμερινού προγράμματος και πως θα πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ολες τις παραγωγικές τάξεις ώστε να στεφθεί το εν λόγω εγχείρημα με επιτυχία.

Ο ΣΔΞΡ πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη των φορέων του νησιού στα μέσα Νοέμβρη για να αποφασισθούν κοινές δράσεις και για να δρομολογηθεί η υλοποίηση των προτάσεων δίχως ευχολόγια αλλά με έργα. Επιτακτική είναι η ανάγκη ορισμού υπεύθυνου υλοποίησης.

Κατά την διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιηθούν στην Ρόδο επιμορφωτικά σεμινάρια υπό την αιγίδα και με την πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ. Η ημερίδα ποιότητος του ΣΔΞΡ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Η ανάγκη της εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης στον τομέα του τουρισμού είναι απαραίτητη όπως και η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην χώρα μας και ειδικά στην Ρόδο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου, όπου κατά γενική ομολογία όλοι συμφώνησαν πως η σαιζόν κινήθηκε με μικρή μείωση αλλά και οι εισπράξεις ήταν αντίστοιχα μειωμένες λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει  ο τόπος μας, ειδικά με την αύξηση του ΦΠΑ. Η πρόβλεψη για την νέα σαιζόν είναι για αύξηση στον προγραμματισμό των πτήσεων αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά μέχρι να γεμίσουν τα αεροπλάνα.

Εν κατακλείδι όλοι συμφώνησαν πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση, βελτίωση της ποιότητας και των υποδομών του προορισμού,  με στοχευμένη προβολή του προορισμού καθώς και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα μας δώσουν κι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων.

Pin It on Pinterest