Μήνυμα του Ιωάννη Παππά για την 7η Μαρτίου

Οι συντοπίτες μας Δωδεκανήσιοι, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν αύριο την 7η Μαρτίου ως την ημέρα απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Μέρα Ιστορικής Μνήμης όχι μόνον για τους Δωδεκανήσιους αλλά και για όλους τους Έλληνες, που ζούμε μέρες Εθνικής δοκιμασίας.

Αρκεί να κοιτάξουμε πίσω, σε ολόκληρη την πρόσφατη Ιστορία μας, για να καταλάβουμε πόσες δοκιμασίες περάσαμε πάντα με οδυνηρό τρόπο, αλλά πάντα με επιτυχία βγήκαμε ισχυρότεροι ως Έθνος, καλύτεροι ως κοινωνία, πιο υπερήφανοι γι’ αυτό που είμαστε πιο σίγουροι γι’ αυτά που μπορούμε να επιτύχουμε.

Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι και όρθιοι.

Το μήνυμα της επετείου παραμένει αναλλοίωτο, διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε: η προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης, του εθνικού και θρησκευτικού φρονήματος, της ελληνικής γλώσσας και η αφοσίωση στην Πατρίδα από τους Δωδεκανήσιους που δεν σταμάτησαν ποτέ να ελπίζουν και να δουλεύουν ακούραστα για την απελευθέρωση, έφερε το αποτελέσματα.

Σήμερα, κι εμείς ως νέοι αγωνιστές, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε. Παρά τις αντιξοότητες και τα εμπόδια, οφείλουμε να δουλέψουμε για το καλό του τόπου και για το μέλλον των παιδιών μας.

Παραμένουμε στις επάλξεις για νέους αγώνες που θα γράψουν τη νέα ιστορία αυτού του τόπου.

Γιατί, όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε.

Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι.

Ιωάννης Παππάς

Οικονομολόγος

Μέλος Π.Ε. Ν.Δ.

Pin It on Pinterest