Μήνυμα της Μαρίας Αγγέλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

« Διπλή γιορτή η αυριανή θρησκευτική και εθνική. Αύριο τιμούμε την ημέρα του ευαγγελισμού, την χαρμοσύνη, δηλαδή είδηση του ερχομού του Υιού του Θεού μέσω της Παναγίας μας, τιμούμε όμως και την  έναρξής της επανάστασης της απελευθέρωσης του Γένους το 1821 από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι προγονοί μας με πατριωτισμό και αυταπάρνηση αποφάσισαν να δώσουν και τη ζωή τους ακόμα, με αρετή και τόλμη, όπως λέει και ο Κάλβος για τη δική μας ελευθερία.

Με αρετή λοιπόν και τόλμη καλούμαστε κι εμείς να υπερασπιστούμε αυτό το αγαθό και σήμερα κι ας έχει διαφορετική μορφή ο ζυγός.  Οικονομική κρίση, περιορισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λέξεις παγιδευμένες που μας δεσμεύουν και μας γεμίζουν φόβο στην εκφορά τους μα δεν πρέπει. Πατριώτες ήταν πάντα οι Έλληνες και πατριώτες θα συνεχίσουν να είναι. Έτσι πορεύτηκαν στην ιστορία τους κι επιβίωσαν. Και θα το δείχνουν τιμώντας τις παραδόσεις τους με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία κοντρα στην αποπολιτικοποίηση των καιρών. Γιατί και η αλλοίωση της εθνικής μας συνείδησης μια μάχη είναι και δεν θα χαθεί!»

Pin It on Pinterest