«Μήνυμα Δημήτρη Γάκη για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821»

«Η Επανάσταση του 1821 έχει αποτυπωθεί στη μνήμη και τη συνείδηση των Ελλήνων σαν μια κορυφαία ιστορική στιγμή. Είμαστε βαθύτατα υπερήφανοι για το 1821 που θα αποτελεί παντοτινά αντικείμενο διδαχής για όλες τις μελλοντικές γενιές των Eλλήνων, μια μεγάλη εθνική επέτειος για τον ελληνισμό.

Το διαχρονικό μήνυμα των λαϊκών αγώνων του ’21 για Ελευθερία, Ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή, αποκτά σήμερα ξεχωριστή σημασία. Δείχνει τις δυνατότητες των λαών όταν ακλόνητα και σταθερά αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια, να αντισταθούν σε καταστροφικές πορείες και αδιέξοδα ενός χρεωκοπημένου συστήματος και να κοιτάνε μόνο μπροστά! Ο αγώνας για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια  είναι πάντα επίκαιρος .

Σήμερα όσο ποτέ, είναι αναγκαία η συμπόρευση όλων μας με βάση αυτές τις αξίες και τα ιδανικά, για να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που δεσμεύουν τη χώρα, να κατακτήσουμε τα όνειρά μας, γι’ αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Συμμετέχοντας ενεργά στην εκλογική διαδικασία. Διότι ενώ είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν σε κάθε δήμο ξεχωριστά, τα πιο κρίσιμα προβλήματα απαιτούν κοινές απαντήσεις σε περιφερειακό, εθνικό, ακόμα και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι που πρέπει να διαλέξουμε:

Με τις τράπεζες ή με τους πολίτες, με την συντήρηση ή με την ελπίδα; Η ανατροπή, η δημιουργία και η δημοκρατική αναγέννηση κερδίζονται με αγώνες. Και αυτό το μήνυμα του ’21 παραμένει αναλλοίωτο: Την τελική ευθύνη της επιλογής, την έχουν οι λαοί».

Pin It on Pinterest