Κουντουρά: «Πολυνησία της Μεσογείου» η Ελλάδα

«Πολυνησία της Μεσογείου» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της τουριστικής περιόδου για το 2016.

«Σχεδιάσαμε μια στρατηγική την οποία υλοποιούμε για την επιμήκυνση της περιόδου, τον πολυθεματικό τουρισμό, όπως επίσης το άνοιγμα νέων αγορών, νέους δημοφιλείς προορισμούς που θέλουμε να δημιουργήσουμε σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Χαρακτήρισε «εθνικό κεφάλαιο» και «μεγάλο μας όπλο» τον τουρισμό, υπενθυμίζοντας ότι προσφέρει περίπου 20% του ΑΕΠ στην οικονομία και δημιουργεί πάνω από 1 εκατ. θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, ενώ σε ερώτηση πού οφείλεται η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού με δεδομένη τη δημοσιονομική κρίση είπε: «Οι παραδοσιακές μας αγορές που έχουν να κάνουν με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αγγλία η Γερμανία, Σκανδιναβία, Ρωσία, είναι πιστές αγορές στην Ελλάδα γι’ αυτό και είμαστε στην κυριολεξία πρώτοι σχεδόν στις προτιμήσεις τους».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες 10 χώρες παγκοσμίως στις επιλογές ως δημοφιλής προορισμός και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδείξει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες, την ποιότητα, ώστε -όπως είπε- να μπορέσουμε να συμπεριληφθούμε μέσα στους 5 πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Καταλήγοντας είπε ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στους ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς και επέκρινε ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία -όπως επισήμανε- στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού μετέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες για ακυρώσεις κρατήσεων.

newsbeast.gr

Pin It on Pinterest