Κλείδωσε ο ΦΠΑ στο 23% για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια -Δεν θα δοθεί αναστολή

Οριστική είναι πλέον η απόφαση για την επιβολή ΦΠΑ στο 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Μάλιστα σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση τα ιδιωτικά σχολεία έχουν περιθώριο έως τις 8 Σεπτεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν δήλωση μεταβολών στην εφορία ως υπόχρεοι του φόρου.

Και ενώ αναμενόταν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα παρέχεται η δίμηνη παράταση στην εφαρμογή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά, τελικώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και ζήτησε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να δρομολογήσει τις διαδικασίες.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο Βήμα FM ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε πως υπάρχουν εισηγήσεις για να δοθεί μια παράταση δυο μηνών στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Μάλιστα τόνισε πως υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό και πως μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η εγκύκλιος της κ. Σαββαΐδου για τα ιδιωτικά σχολεία που θα εξαιρεθούν από το ΦΠΑ 23% θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή θα υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις, καθώς για λόγους ανταγωνισμού που αναφέρονται αναλυτικά στο νόμο 4336/2015 τα περισσότερα ιδιωτικά θεωρούνται υπόχρεοι στο φόρο.

πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest