Κική Τσακίρη: “Κοινωνικό κράτος ώρα μηδέν”

Κοινωνικό κράτος ώρα μηδέν!
Χτες η γειτόνισσα μιας παραπληγικής γυναίκας που φυτοζωεί μόνη με τις γάτες της, μου ζήτησε πιο φθηνό τρόπο για να βοηθήσει την ανάπηρη αντιμετωπίσει τις κατακλίσεις. Η κατάκλιση είναι σχίσιμο του δέρματος,  επιστημονικά εξέλκωση από τις πιέσεις σε διάφορες περιοχές του σώματος. Συνήθως στα οπίσθια. Οι πληγές αυτές είναι αρκετά επώδυνες και συχνότατες στα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Τα επιθέματα, οι αλοιφές, τα φάρμακα πανάκριβα. Ενίοτε χρειάζεται και χειρουργική επέμβαση.
Τι να προτείνω? αφού ένας συνάνθρωπος ζει μέσα στις ακαθαρσίες. Οι γάτες δεν έμαθαν  να την πλένουν με πράσινο σαπούνι, να την αλείφουν με κηρόλαδο, ελαιόλαδο,  όποτε κατουράει.
Αυτό δεν το έμαθαν ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες, ούτε τα προγράμματα “βοήθεια στο σπίτι”. Θυμάμαι όταν επερχόντουσαν σε μένα πριν τραχειοτομηθώ τα 3 κορίτσια από το βοήθεια στο σπίτι, η αγγλίδα που με φρόντιζε τότε τις βάφτισε speedy girls, επειδή έμεναν δέκα λεπτά, όμως με κατέγραφαν σαν περιστατικό, χωρίς να μου προσφέρουν καμία υπηρεσία.
Επειδή δεν έχουμε συστήματα πρόληψης της υγείας, πληρώνουμε αδρά τις συνέπειες, που στην παραπάνω περίπτωση, είναι πανάκριβα φάρμακα, επιθέματα κι άλλα συναφή που κάνουν τις φαρμακοβιομηχανίες να χαίρονται.
Είμαι σίγουρη πως οι κάθε λογής υποψήφιοι που ευαγγελίζονται προνοιακά προγράμματα όταν εκλεγούν, δεν πέρασαν από την οδό Απόστολου Παύλου, ούτε θα περάσουν από τις πολλές παρόμοιες οδούς που φυτοζωεί το 10% των ελλήνων που είναι ανάπηροι.
Ζητείται τρόικα που να εφαρμόσει σκανδιναβικό σύστημα πρόνοιας και στο Ελλαδιστάν.

Καθολική (Κική) Τσακίρη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Γεώργιου Υψηλάντη, Ρόδος Πορεία Ανατροπής

Pin It on Pinterest