Η χειραψία αποκαλύπτει πόσα χρόνια θα ζήσετε

Αν τη στιγμή που διαβάζετε αυτήν την πρόταση καταφέρετε να πεταχτείτε σαν ελατήριο από την καρέκλα σας, στη συνέχεια κάνετε μια δυνατή χειραψία με κάποιον και μπορέσετε να κρατήσετε την ισορροπία σας στο ένα πόδι για 30 δευτερόλεπτα με τα μάτια σας κλειστά, τότε σας έχουμε καλά νέα.

Δηλαδή όχι εμείς, αλλά η Dr Rachel Cooper από το University College του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Dr Cooper, η οποία ηγήθηκε μιας έρευνας της Μονάδας Ιατρικής Έρευνας του Συμβουλίου για τη δια βίου Υγεία και Γήρανση του πανεπιστημίου, οι μεσήλικες που μπορούν να φέρουν εις πέρας τις τρεις παραπάνω απλές ασκήσεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή.

Αντίθετα, όσοι δεν κάνουν καλή χειραψία (δηλαδή, δυνατή, ζωηρή και σφιχτή), δυσκολεύονται να σηκωθούν γρήγορα από εκεί που κάθονται και πασχίζουν για να κρατήσουν την ισορροπία τους στο ένα πόδι, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Η σωματική δύναμη στην ηλικία των 53 ετών προσφέρει μια καλή αντικειμενική εκτίμηση για τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, υποστήριξε η ερευνήτρια μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.355 άντρες και 1.411 γυναίκες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι δε μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τις τρεις απλές αυτές ασκήσεις στα 53 τους χρόνια, είχαν 12 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 13 χρόνια, συγκριτικά με όσους ανταποκρίθηκαν καλά σε αυτές.

Pin It on Pinterest