«Η πορεία της Ελληνικής Παιδείας στη Ρόδο, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς της Δωδεκανήσου»

Ομιλία του κ. Κυριάκου Φίνα στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο κ. Κυριάκος Φίνας θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο: «Η πορεία της Ελληνικής Παιδείας στη Ρόδο, στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς της Δωδεκανήσου».

Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 12:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων.

Ο κ. Κυριάκος Φίνας, γεννήθηκε στη Λίνδο. Σπούδασε οικονομικά στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών. Ύστερα από διαγωνισμό προσλήφθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Την τελευταία οκταετία (1985-1993), πριν από τη συνταξιοδότησή του, διεύθυνε τον Οργανισμό. Αποχώρησε με τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ασχολούταν με την ανάλυση και προβολή των προβλημάτων της δωδεκανησιακής οικονομίας. Τον Δεκέμβριο του 1990 η Ακαδημία Αθηνών, ύστερα από διακήρυξη σε Πανελλήνιο επίπεδο για τη συγγραφή Μελετών, τον βράβευσε για τη Μελέτη του: « Η Δωδεκανησιακή Οικονομία, από της Απελευθερώσεως μέχρι σήμερα 1947-1989». Κατά την τετραετία 1995-1998 διετέλεσε αιρετός πρόεδρος της κοινότητας της Λίνδου. Σήμερα, αρθρογραφεί κατά διαστήματα για διάφορα θέματα δωδεκανησιακού ενδιαφέροντος.

Είσοδος Ελεύθερη

Pin It on Pinterest