Η. Καματερός: συνάντηση για θέματα Υγείας στην Κω

Στην ανάγκη συσπείρωσης και συλλογικής δράσης για να βοηθηθεί ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ηλίας Καματερός στη σημερινή συνάντησή του με τα ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κω, του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών και τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κω κ. Γιάννη Καμπανή.

Ο Ηλίας Καματερός επισήμανε το δυσμενές πλαίσιο στο οποίο κινείται το υπουργείο Υγείας και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια αλλά και των στρεβλώσεων που παρουσιάζει το ΕΣΥ.

Τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίζει η Κως, και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις θετικές εξελίξεις που αφορούν:

  • την 9μηνη παράταση συμβάσεων των επικουρικών γιατρών,
  • τον διορισμό επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών με βάση τις προτεραιότητες των νοσοκομείων και των ΥΠΕ,
  • την πρόσληψη 985 εργαζομένων σε φορείς του Υπουργείου Υγείας (νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, τραυματιοφορείς κτλ),
  • τη δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων σε θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό),

 

  • την πρόσφατη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου Αντιμάχειας με δεύτερο γιατρό,
  • τις προσπάθειες για χρηματοδότηση μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων,
  • την προτεραιότητα ενίσχυσης των νησιών, που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο αυξημένες μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές.

Τέλος, επισήμανε την αναγκαιότητα διοικητικής αναδιάρθρωσης, ώστε το Νοσοκομείο της Κω να αυτονομηθεί από το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου έθεσαν θέματα, όπως οι δαπάνες για την Υγεία, η τροποποίηση και ο εκσυγχρονισμός της ιατρικής νομοθεσίας, η αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου του Νοσοκομείου ως παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του, η επαναλειτουργία του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, η ανάγκη αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και η ολοκλήρωση του χάρτη υγείας.

Pin It on Pinterest