Η ανακοίνωση του λιμενικού για τον νεκρό ναυτικό ανοιχτά της Ρόδου

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του M/T ”HISTRIA AMBRA”σημαίας Λιβερίας, για περιστατικό αγνοούμενου 35χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κάρπαθου και ν. Ρόδου Καρπάθιου πελάγους.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από το επαγγελματικό αλιευτικό ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ” Ν.Ρ. 525 με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη των νήσων Χάλκης και Καρπάθου.

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε για την ύπαρξη πτώματος ανδρός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην παραλιακή περιοχή ”ΠΡΑΣΟΝΗΣΙΟΥ” Ρόδου, η σορός του οποίου αναγνωρίστηκε από τον Πλοίαρχο του ”HISTRIA AMBRA” ως ο 35χρονος αλλοδαπός μέλος του πληρώματος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατόπιν εντολής κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου εν λόγω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Ρόδου.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest