Η ανακοίνωση της ΥΠΑ για την ζημιά και την αποκατάσταση της στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Κανονικά από τις 07:30 το πρωί της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015 λειτουργεί το αεροδρόμιο της Ρόδου καθώς τη νύχτα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΥΠΑ επιδιόρθωσαν τη βλάβη με τσιμέντο ταχείας πήξεως.

Σύντομο ιστορικό

Το αεροδρόμιο είχε κλείσει αργά το απόγευμα της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου 2015 για λόγους ασφαλείας καθώς από την ισχυρή βροχόπτωση δημιουργήθηκε βλάβη μικρού μεγέθους στο διάδρομο από-προσγειώσεων. Η βλάβη που προκλήθηκε εκτιμήθηκε μικρή γιατί ήταν σε βάθος δέκα εκατοστών, λόγω όμως της μεγάλης συλλογής υδάτων στο διάδρομο από την βροχόπτωση αποφασίστηκε να γίνει μεγαλυτέρου μεγέθους παρέμβαση και να επέμβει συνεργείο άμεσης αποκατάστασής της.

Από τη Διοίκηση της ΥΠΑ βγήκε notam για τις πτήσεις να κατευθύνονται προς εναλλακτικά αεροδρόμια για την ασφαλή προσγείωση των αεροπλάνων,
καθώς στο αεροδρόμιο της Ρόδου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ( όπως έντονοι νότιοι πλευρικοί άνεμοι, ισχυρή βροχόπτωση,  χαμηλή ορατότητα και  τεχνική βλάβη στο διάδρομο ) κρίθηκε να αποκατασταθεί πρώτα η βλάβη και μετά να πραγματοποιηθούν πτήσεις.
Επίσης λόγω της χαμηλής ορατότητας αποφεύχθηκε η λύση της μετατόπισης της αρχής του διαδρόμου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενήργησε με προτεραιότητα την ασφάλεια των πτήσεων και ζητά την κατανόηση των επιβατών που υπέστησαν ταλαιπωρία λόγω του ανωτέρω προβλήματος.

Pin It on Pinterest