Ημερίδα από την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

Ημερίδα με θέμα «Προβολή & προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των επιλέξιμων περιοχών του Δήμου Ρόδου: Δημοτικές Ενότητες Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου. Εξωστρέφεια, στρατηγική αξιοποίηση και ευημερία»

διοργανώνει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

 

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων επιλέξιμων περιοχών του Δήμου Ρόδου (κωδικός: 70/ 7341.0002)», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Προβολή & προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των επιλέξιμων περιοχών του Δήμου Ρόδου: Δημοτικές Ενότητες Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου. Εξωστρέφεια, στρατηγική αξιοποίηση και ευημερία», την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 09:00, στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Οι ανωτέρω περιοχές αναδεικνύονται από τον πλούτο που διαθέτουν και είναι γνωστές για τα εξής χαρακτηριστικά και στοιχεία τους που στην ουσία αποτελούν και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα:

  1. Τα σημαντικά αρχαιολογικά σημεία όπως για παράδειγμα η Κάμειρος, η Κυμισάλα και η Βρουλιά. Πρόσφατα ένας σημαντικός αριθμός από αρχαιολογικά ευρήματα της Καμείρου και των Βρουλιών ταξίδεψαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου στην έκθεση του Λούβρου η οποία φέρει τον τίτλο «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής». Μάλιστα, τα εκθέματα της Καμείρου τοποθετήθηκαν σε ιδιαίτερη προθήκη της Έκθεσης.
  2. Η γεωργική παραγωγή, οι καλλιέργειες, το μέλι, η καλλιέργεια της αμέλου και η παραγωγή εκλεκτού οίνου από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Η γαστρονομία και οι παραδοσιακές συνταγές αποτελούν επίσης ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιοχής.
  3. Το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, οι περιοχές Natura, η χλωρίδα με τα σπάνια είδη σε όλες τις εποχές του χρόνου, η πανίδα με τα είδη που προστατεύονται και διατηρούνται από την Αρχαιότητα έως σήμερα, τα γραφικά χωριά με παραδοσιακό τους πλούτο, η σημαντική τους ιστορία, τα βυζαντινά εκκλησάκια και τα μοναστήρια, οι ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια σπορ –windsurfing και kiting- και οι καταδύσεις.
  4. Η τουριστική ανάπτυξη σε ορισμένες περιοχές με τρόπο ώστε να αφήνει χώρο για τα παραπάνω.

Η ημερίδα απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, στους τοπικούς επιχειρηματίες, στις τοπικές Αρχές, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ καθώς και σε τοπικούς πολιτιστικούς, αθλητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Οι εισηγητές με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν ειδικότερα την προβολή και την προώθηση των στοιχείων αυτών. Οι εισηγήσεις θα δώσουν πληροφορίες, ιδέες και παραδείγματα για οράματα και επιτυχημένες πρακτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945.

Pin It on Pinterest