Ευχές Δημάρχου Ρόδου σε μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά

Στην καθιερωμένη τελετή του αγιασμού, σε αρκετά σχολεία της πόλης της Ρόδου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη  σήμερα, αλλά και χθες το απόγευμα,  ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος.

Από το σχολικό συγκρότημα του Βενετοκλείου μέχρι και την Ακαδημία σήμερα, και χθες στο «Ροδίων Παιδεία», ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, «καλή δύναμη, γνώση και πρόοδο για ένα καλύτερο μέλλον».

Στο μήνυμα του προς τους μαθητές ο Δήμαρχος υπογράμμισε:

«Το μέλλον ανήκει στους  νέους και νέες, με στόχους, με όνειρα και με ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο. Η παιδεία, η γνώση, η μόρφωση, το πνεύμα, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον πολιτισμό ενός τόπου.

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και μόνο με τη δύναμη της γνώσης, με συστηματική και συνεχή προσπάθεια, προσήλωση στο στόχο και  θέληση πάνω απ’ όλα, θα ξεπεράσετε δυσκολίες και εμπόδια στο διάβα σας.

Στα φωτισμένα μυαλά, τα οποία θα πρέπει να υπάρχει η γνώση και η ανθρωπιά, στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον.

Είμαστε υπερήφανοι για τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, όπως εξάλλου απέδειξε και η μεγάλη επιτυχία άνω του 90% των εισαχθέντων στα ΑΕΙ. Έχουμε  παιδιά και νέους που τιμούν τον τόπο τους, που τιμούν την πατρίδα τους, με την πρόοδο τους στην Παιδεία.

Ο Δήμος Ρόδου είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει το πνεύμα.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι όλοι μας έχουμε το χρέος, καθημερινά, να φροντίσουμε για την εξύψωση της παιδείας  και για τα θαύματα τα οποία μπορεί  να δημιουργήσει. Να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο  και πάντα να δημιουργείτε . Να πετύχετε στους στόχους σας και να βελτιώσετε τη ζωή σας,  για μια Ελλάδα και έναν κόσμο καλύτερο».

Pin It on Pinterest