Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με επιστολή του προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύει το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής στα δύο αυτά αεροδρόμια δεν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό, όπως προβλεπόταν, και ζητά να υπάρξουν άμεσες τοποθετήσεις.

Τονίζει ότι τα δύο αυτά αεροδρόμια, Ρόδου και Κω, δέχονται μεγάλο αριθμό πτήσεων και επισκεπτών, ιδιαίτερα, μάλιστα, εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και υπογραμμίζει ότι «τα δύο αυτά αεροδρόμια σε λίγες μέρες θα πρέπει να αναβαθμίσουν την κατηγορία πυρασφάλειάς τους από το δείκτη 7 στο δείκτη 8. Αυτό σημαίνει ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες θα πρέπει να επανδρώνουν και να έχουν σε ετοιμότητα τρία οχήματα αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει αύξηση των αναγκών σε προσωπικό».

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει την υποστελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο αεροδρόμιο της Κω, που είναι φύσει αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες πυρασφάλειας αλλά και την αναβάθμιση της κατηγορίας πυρασφάλειας για το αεροδρόμιο.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Κύριο Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση με προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω, εν όψει της θερινής περιόδου αλλά και για την κάλυψη των αναγκών της αναβάθμισης κατηγορίας πυρασφάλειας»

 

Κύριε Υπουργέ,

Τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω δέχονται μεγάλο αριθμό πτήσεων και επισκεπτών, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο.

Το γεγονός αυτό σημαίνει αυξημένες ανάγκες προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών πυρασφάλειας.

Με δεδομένο ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των δύο αεροδρομίων είναι υποστελεχωμένες, απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω καλούνται να αναβαθμίσουν την κατηγορία πυρασφάλειας από το δείκτη 7 στο δείκτη 8.

Αυτό προϋποθέτει την επάνδρωση και την ετοιμότητα τριών πυροσβεστικών οχημάτων αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερα στην πυροσβεστική υπηρεσία του αερολιμένα Κω, το πρόβλημα είναι οξύτερο αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην άμεση ενίσχυση με προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω.

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest