Επιτυχημένο το συνέδριο Αρχιτεκτόνων Ελλάδας – Τουρκία στη Νίσυρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο υπο την αιγίδα του Δήμου Νισύρου το συνέδριο για θέματα αρχιτεκτονικής που οργανώθηκε από το TEXNIKO EΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΤΕΕ) ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΟΥΓΛΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ την 25-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015. Προηγήθηκε επταήμερο εργαστήριο αρχιτεκτονικής από 25 αρχιτέκτονες που φιλοξενήθηκαν από το Δήμο μας στον δημοτικό ξενώνα.  Στο εργαστήριο επεξεργάστηκαν τέσσερα θέματα που τους είχαν δοθεί από το Δήμο: 1. Η ανακαίνιση του υπογείου του δημοτικού ξενώνα 2. Η ανακαίνιση του κοινοτικού κτηρίου στα Νικειά 3. Η αναμόρφωση του δρόμου από τον δημοτικό ξενώνα έως το Μιραμάρε 4. Διαμόρφωση χώρου εισόδου στο ηφαίστειο.

Την πρώτη μέρα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και έγιναν τα εγκαίνια έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου, Έκθεση –  παρουσίαση οικοδομικών υλικών από το Γυαλί, και Εκθεση  Αρχιτεκτονικού βιβλίου και βιβλίων περί Νισύρου. Το βράδυ όλοι οι σύνεδροι συμμετείχαν στο Πανηγύρι της Μονής Αγίου Θεολόγου στα Νικειά.

Τη δεύτερη μέρα υπήρχαν δύο κύριες εισηγήσεις: 1 Εισήγηση ενημερωτική περί Αρχιτεκτονικής Νισύρου: Εισήγηση Παναγιώτη Τουλιάτου Ομοτ. Καθηγητή ΕΜΠ (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) με θέμα: ΟΙ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ  ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  1. Εισήγηση Yüksel Demir,  Αναπλ.  καθηγητή  Τεχνικού  Πανεπιστήμιου  Κωνσταντινούπολης, (Τμήμα Αρχιτεκτόνων) με θέμα: ΥΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ/ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ.

Το συνέδριο έληξε με επισκέψεις των συνέδρων στους οικισμούς της Νισύρου και με παρουσίαση ταινίας για τη Νίσυρο που δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα των Αρχιτεκτόνων

Pin It on Pinterest