Επιστολή του Δημάρχου στον Π.Καμμένο για την επαναλειτουργία του στρατολογικού γραφείου Ρόδου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

με το α. σχετικό έγγραφο ενημερωθήκαμε για την απόφαση της προηγούμενης Ιεραρχίας του Ελληνικού Στρατού να γίνει η μεταστάθμευση του Στρατολογικού Γραφείου Ρόδου στην Ερμούπολη της Σύρου, όπως κι έγινε. Ως Δήμος Ρόδου είχαμε διαμαρτυρηθεί τότε με το β. σχετικό έγγραφό μας, καθώς παρά την κατανοητή προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους του Δημόσιου τομέα, η οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να υπηρετεί τον εξορθολογισμό και να διέπεται από πνεύμα λογικής. Η επιλογή να διατηρηθεί μόνο ένα στρατολογικό γραφείο στην πολυνησιακή περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ήταν εξόφθαλμα λανθασμένη και δυστυχώς η εμπειρία μας αυτά τα δύο χρόνια κατέδειξε το λάθος της συγκεκριμένης επιλογής.

Πέραν της δυσλειτουργία του συστήματος και της ταλαιπωρίας του συντριπτικά μεγαλύτερου πληθυσμού της Περιφέρειας που προέρχεται από το νησί της Ρόδου, γινόμαστε μάρτυρες και μιας απαράδεκτης κατασπατάλησης κτιριακών πόρων. Το κτήριο όπου στεγαζόταν το Στραοτολογικό γραφείο, στο κέντρο της πόλης, παραμένει αναξιοποίητο και όπως αντιλαμβάνεστε υφίσταται τη φθορά του χρόνου και της ερήμωσης.

κ. Υπουργέ,

σας καλώ να επανεξετάσετε το ζήτημα, έξω από τις σκοπιμότητες εξυπηρέτησης μετακίνησης του προσωπικού σε σχέση με την απόσταση από το κέντρο (Αθήνα), δίνοντας προτεραιότητα στο συμφέρον της ελληνικής παραμεθορίου. Σε πρώτη προτεραιότητα μπαίνει το εθνικό συμφέρον και ο πολίτης και υπό αυτό το πρίσμα γίνεται σαφής η ανάγκη να επαναλειτουργήσει το Στρατολογικό Γραφείο Ρόδου.

με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Αν δε, δεν είστε σε θέση να αποκαταστήσετε άμεσα το λάθος που έγινε προ διετίας, σας ζητούμε με απόφαση σας, να επιτρέψετε στο Δήμο Ρόδο να αναλάβει τη χρήση και συντήρηση του κτιρίου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, γιατί πολύ φοβούμαστε ότι όσο περνά ο χρόνος, η εγκατάλειψη θα αρχίσει το καταστροφικό της έργο και το κόστος αποκατάστασης θα μεγαλώνει δραματικά.

Pin It on Pinterest