Εορτασμός Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρόδο

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε σήμερα, η  Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σαν ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και πολιτών τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιστράτηγος ε.α.  και επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς του Ιερού  Λόχου Κωνσταντίνος Κόρκας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

Μετά το πέρας της τελετής ο ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Μίχαλο, τον υποδιοικητή της 95 ΑΔΤΕ υποστράτηγο κ. Στεφανή Αλκιβιάδη και τον Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα, ο οποίος ήταν μέλος του Ιερού Λόχου και σαν υπολοχαγός μετείχε στην ομάδα του Δωδεκανήσιου Συνταγματάρχη Χρήστου Τσιγάντε και ήταν παρών την 8η Μαΐου 1945 στη Σύμη κατά την υπογραφή της παράδοσης της Δωδεκανήσου από τον Γερμανό Συνταγματάρχη Wagenez στους συμμάχους.

Pin It on Pinterest