Εντατικοί φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι στη Ρόδο – Συλλήψεις καταστηματαρχών

Εκτεταμένους ελέγχους διενήργησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, την προηγούμενη εβδομάδα (20-07 έως 27-7-2014), σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική και την Ρόδο, για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.

Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων στις περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το Χαλάνδρι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, καθώς και στο νησί της Ρόδου, όπου σε έντεκα (11) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε μια από τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία και συνελήφθησαν συνολικά τρία (3) άτομα, ιδιοκτήτες καταστήματος, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:

  • Σε καφέ – μπαρ στη Λίνδο Ρόδου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριάντα μίας (31) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών. Για το λόγο αυτό, συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, ιδιοκτήτες του καταστήματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (26-07-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
  • Σε εστιατόριο στο Φαληράκι Ρόδου, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ενώ δεν εκδόθηκαν πέντε (5) αποδείξεις λιανικών συναλλαγών. Επιπλέον, εντοπίστηκαν επτά (7) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη ο πίνακας προσωπικού προκειμένου να βεβαιωθεί αν είναι ασφαλισμένοι, καθώς και δύο (2) εργαζόμενοι που εργάζονταν σε μέρα που δεν ήταν στο ωράριο του.
  • Σε εστιατόριο στο Φαληράκι Ρόδου, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων (4) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
  • Σε καφέ-μπαρ στη Ρόδο, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού.
  • Σε μπαρ στη Ρόδο, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού.
  • Σε καφέ-μπαρ στη Ρόδο, εντοπίστηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στον πίνακα προσωπικού.
  • Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) ανασφάλιστων υπαλλήλων, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
  • Σε κατάστημα εμπορίας φωτογραφικών ειδών στην Αθήνα, δεν επεδείχθη κατά τον έλεγχο το το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).
  • Σε εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός (1) εργαζόμενου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας & Υπερωριών και δεν τηρούνταν το ωράριο εργασίας του προσωπικού.
  • Σε κατάστημα με ηλεκτροστατικές βαφές στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο (2) υπαλλήλων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
  • Σε κατάστημα-καφέ στο Μοσχάτο Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση μιας (1) εργαζομένης, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού και η μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας & Υπερωριών.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Pin It on Pinterest