Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ρόδου της επιτετραμμένης της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου, στο πλαίσιο  των Ημερών Μνήμης  για τον εκτοπισμό των Εβραίων της Ρόδου και της Κω, στάθηκε η αφορμή για την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Tammy Ben Heim.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών επεκτάθηκε και σε θέματα συνεργασίας του δήμου Ρόδου και της πρεσβείας του Ισραήλ σε τουριστικά, πολιτιστικά αλλά και θέματα νέας τεχνολογίας.

Η κ. Ben Heim  υπογράμμισε ότι η Ρόδος είναι ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ισραηλινών, έρχεται μάλιστα πρώτος στις προτιμήσεις των συμπατριωτών της και είναι ο μοναδικός τόπος στην Ελλάδα που έχει καθημερινές πτήσεις από το  Ισραήλ.

Ζήτησε δε από το δήμαρχο συνεργασία  στην προώθηση προγραμμάτων νέας τεχνολογίας που απευθύνονται στους νέους και που η πρεσβεία του Ισραήλ έχει προχωρήσει με ιδιαίτερη επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα. Παράλληλα απηύθυνε στον κ. Χατζηδιάκο πρόσκληση να επισκεφθεί το Ισραήλ, όποτε του επιτρέπουν τα καθήκοντα τους, πρόταση που απεδέχθη με χαρά ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζουμε ότι, το διήμερο εκδηλώσεων για της Ημέρες Μνήμης που διοργανώνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Ρόδου από τις 22-24 Ιουλίου, περιλαμβάνει αφιέρωμα στο Εβραϊκό Ολοκαύτωμα, ένα μουσικό οδοιπορικό στην εβραϊκή μουσική παράδοση, που θα πραγματοποιηθεί απόψε ( Τετάρτη 22 Ιουλίου) στις 9, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ροδίων και Κώων θυμάτων του ολοκαυτώματος, στη Συναγωγή Kahal Salom, και συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας “No Place on Earth” της Janet Tobias, στο Θερινό Κινηματοθέατρο «Ρόδον»,
Η προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Pin It on Pinterest