Εγγραφές για το νέο τμήμα παιδικής χορωδίας του Δήμου Ρόδου

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

                                      Γιατί το τραγούδι είναι χαρά και ευτυχία!

  Από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου, ανακοινώνεται ότι από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε Σάββατο, θα  λειτουργεί το νέο τμήμα προετοιμασίας για την είσοδο στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου.

  Ώρα έναρξης των μαθημάτων 6.15μμ,  στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται στο Μανδράκι, πίσω από το Δημαρχείο.  

  Στο τμήμα προετοιμασίας της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από 6 έως 12 χρονών.

  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το καλό, το ποιοτικό τραγούδι, με κύριους στόχους την καλλιέργεια της μουσικότητας τους και την ανάπτυξη της συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης τους.

 Ακόμη, προτρέπονται να λειτουργούν  πέρα από τις λογικές του ανταγωνισμού και της «άγονης» σύγκρισης. Απεναντίας, σκοπός είναι να  μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, καλλιεργώντας εμπιστοσύνη προς τον εαυτό  και συμπεριφορές συμπαράστασης προς τους άλλους.

  Στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου η πρόσκτηση  -εκ μέρους των παιδιών- «τεχνικών» μουσικών γνώσεων είναι εξίσου σημαντική με την καλλιέργεια του χαρακτήρα.      

  Επιπρόσθετα, μια από τις ιδιαίτερες παιδαγωγικές θέσεις  που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δημιουργίας και χαράς στην Παιδική Χορωδία Δήμου Ρόδου,  είναι η παρουσία σε αυτά των γονέων, αλλά και άλλων μελών της οικογένειας  και συχνά το κάλεσμα για συμμετοχή τους στο τραγούδι – μαζί με τα παιδιά τους- αν το επιθυμούν.   

  Έτσι μπαίνουν τα θεμέλια για  να συνεχιστεί η μουσική μάθηση -μέσα από το τραγούδι- και   στο σπίτι. Είναι τότε που η μουσική λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος της οικογένειας, όποια μορφή και αν έχει αυτή.  

   Διδάσκει ο μουσικοπαιδαγωγός Γιώργος Σακελλαρίδης. (Διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής).

Παρακαλούνται οι γονείς  που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο τμήμα προετοιμασίας της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, να το κάνουν έγκαιρα τηλεφωνώντας στον κ. Σακελλαρίδη: 697 6968055. Αυτό θα βοηθήσει τον γενικότερο προγραμματισμό των τμημάτων της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου.

Ευχαριστούμε όλους σας.                  

Pin It on Pinterest