Δρομολογήθηκε η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης σε Σάλακο και Άγιο Ισίδωρο

Με επιτόπιες επισκέψεις  που   πραγματοποιεί , ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ  κ. Δημήτρης Τσίκκης, ξεκίνησε,  από την  δημοτική επιχείρηση   ,η καταγραφή των προβλημάτων και των  αναγκών που υπάρχουν στις δημοτικές  και τοπικές  κοινότητες    της Ρόδου.

Ήδη ο κ. Τσίκκης,  συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του τμήματος μηχανολογικού  της ΔΕΥΑΡ κ. Γιώργο Κοσμά , το περασμένο Σάββατο επισκέφτηκε τις  τοπικές κοινότητες Σαλάκου και Αγίου Ισιδώρου,  όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους προέδρους  τους  Γιάννη Αγρέλλη και Στέλιο Βονάκη αντίστοιχα,   μέλη των τοπικών συμβουλίου τους  αλλά και με κατοίκους των περιοχών αυτών . Ο κ. Τσίκκης  είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί και κατ’ ιδίαν για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δίκτυα της ύδρευσης και της αποχέτευσης  των δύο αυτών τοπικών κοινοτήτων , αλλά και για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ.

Αρχικά ο κ. Τσίκκης επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Σαλάκου  και μετά από τον διάλογο που είχε τους κατοίκους, δεσμεύτηκε ότι, άμεσα η ΔΕΥΑΡ θα προχωρήσει στον καθαρισμό του δικτύου ύδρευσης της περιοχής, από το οποίο υδροδοτείται όλη η Δημοτική Ενότητα Καμείρου αλλά και η πόλη της Ρόδου.

Όπως υποσχέθηκε ο κ. Τσίκκης, άμεσα η ΔΕΥΑΡ θα αποστείλει  συνεργείο και μηχανήματα στην περιοχή της  Σαλάκου , για να ξεκινήσει ο καθαρισμός του δικτύου ύδρευσης  με στόχο την σωστή λειτουργία του και την αποφυγή τυχόν προβλημάτων που είχαν προκύψει στο παρελθόν.

Επίσης η ΔΕΥΑΡ, θα προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των σπασμένων υδρομετρητών,  που υπάρχουν στις οικίες και στις επιχειρήσεις της Σαλάκου.

Πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ είναι,  άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες  παρεμβάσεις και στην πηγή «Νύμφη» ,προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη, υδροδότηση του αγωγού που μεταφέρει το νερό στην πόλη της Ρόδου.

Ο κ. Τσίκκης μετά τα παράπονα που άκουσε από τους κατοίκους της  Σαλάκου,  για τους « φουσκωμένους» λογαριασμούς που στάλθηκαν από την ΔΕΥΑΡ, υποσχέθηκε ότι ,εντός των ημερών θα στείλει συνεργείο από το τμήμα εσόδων της, προκειμένου να διευθετηθούν επιτόπου οι τυχόν αδικίες που έγιναν, από τις λαθεμένες μετρήσεις στην κατανάλωση του νερού.

Στην συνέχεια ο κ. Τσίκκης μετέβη στην τοπική κοινότητα Αγίου Ισιδώρου και συναντήθηκε στα γραφεία της τοπικής κοινότητας με αρκετούς  κατοίκους της περιοχής, τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου  της,  οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της ύδρευσης και της άδρευσης.

Ο κ. Τσίκκης δεσμεύτηκε ότι, άμεσα θα ξεκινήσουν από την ΔΕΥΑΡ οι εργασίες για την επέκταση ενός μικρού τμήματος του αποχετευτικού δικτύου, ενώ  παράλληλα, θα προχωρήσει και στην ανόρυξη νέας γεώτρησης που θα συμβάλει στην καλύτερη υδροδότηση της περιοχής

«Με τις επιτόπιες επισκέψεις   που  ξεκίνησα   στις τοπικές και δημοτικές κοινότητες , προσδοκώ αφενός  στην καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών που υπάρχουν στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης και αφετέρου να στην δρομολόγηση της επίλυσης τους. Πολιτική βούληση της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ είναι,  η παροχή καλύτερων ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες,  που συνεισφέρουν στην λειτουργία της επιχείρησης» δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Pin It on Pinterest