Διανύει 16.000 χλμ με ένα μικρό αεροπλάνο του 1935

Ένα ανοιχτό ελαφρό μονοκινητήριο διπλάνο κατασκευασμένο το 1935, με πιλότοέναν 47χρονο Σουηδό, προσγειώθηκε το μεσημέρι στο Αεροδρόμιο των Χανίων.

Ο ριψοκίνδυνος πιλότος ονομάζεται Γιόχαν Γουίκλαντ και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το δρομολόγιο από την Σουηδία έως το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη νότιο Αφρική. Συνολικά θα διασχίσει 16.000 χιλιόμετρα πετώντας πάντα μέρα σε οπτική πτήση.

Στα Χανιά τον υποδέχτηκαν μέλη της αερολέσχης Χανίων ενώ ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του δήλωσε ενθουσιασμένος για το ταξίδι του.

«Είναι αρκετά ενδιαφέρον. Έχει πολλούς κινδύνους , πέρασα πάνω από μια μεγάλη ήπειρο και θα περάσω από μια ακόμη. Είχα δυσκολίες όταν βρισκόμουν στη Βόρεια Ευρώπη ενώ το υπόλοιπο ταξίδι μου ήταν καλό. Είμαι εραστής των παλιών αεροπλάνων και με συγκινεί ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι σε αυτά». Ο 47 χρόνος είναι επαγγελματίας πιλότος στην χώρα του πετώντας πολιτικά αεροσκάφη.

Στα Χανιά, όπως είπε, θα παραμείνει για έξι ημέρες προκειμένου να συντηρήσει το αεροπλάνο του ενώ επόμενος σταθμός του είναι η Αίγυπτος.

Η μέγιστη διάρκεια του ταξιδιού είναι την ημέρα 5 -6 ώρες. Στο ταξίδι οι συνολικοί σταθμοί του θα είναι 40, και το δρομολόγιο του περιλαμβάνει 16 χώρες, από τις οποίες οι 8 ήταν στην Ευρώπη και ακολουθούν 8 ακόμα στην Αφρική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτο: ΑΜΠΕ

Pin It on Pinterest