Διαβεβαίωση Δημήτρη Τσίκκη για την ολοκλήρωση του βιολογικού της Λίνδου μέχρι το τέλος του 2015

Διαβεβαίωση  Δημήτρη  Τσίκκη για την ολοκλήρωση του βιολογικού της Λίνδου μέχρι το τέλος του 2015
Υπερσύχρονο βιολογικό καθαρισμό που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την προστασία του περιβάλλοντος και την επίλυση του προβλήματος διάθεσης λυμάτων, θα αποκτήσει μέχρι το τέλος του 2015 η Λίνδος.

Η πολυαναμενόμενη σύμβαση με τον  ανάδοχο του έργου υπεγράφη σήμερα  το μεσημέρι μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη και της αντιπροέδρου της εταιρείας «Εnvitec A.E» κ. Μαργαρίτας Αντωνοπούλου.

Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στο δημαρχιακό μέγαρο παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης , ο αντιπρόεδρος της κ. Δημήτρης Καρατζιάς , υπηρεσιακά στελέχη της επιχείρησης  και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο, ως γνωστό είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προυπολισμό 1.000.000 ευρώ και με την ολοκλήρωση του η περιοχή της Λίνδου  θα αποκτήσει  την περιβαλλοντική αναβάθμιση που είναι απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών.

‘Όπως διαβεβαίωσε στις δηλώσεις του ,κατά την διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο κ. Τσίκκης, ο εργολάβος του έργου πρόκειται να εγκατασταθεί σε μία εβδομάδα. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η ΔΕΥΑΡ θα καταβάλει τα αδύνατα δυνατά για την τήρηση του αυστηρού χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου μέχρι το τέλος του 201, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απένταξη του από το ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά  της η κ. Αντωνοπούλου εγγυήθηκε ότι, η ανάδοχος εταιρεία θα ολοκληρώσει και θα παραδώσει το έργο, νωρίτερα από την ημερομηνία που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.
Το έργο αυτό  αν και είχε δημοπρατηθεί  έγκαιρα από την ΔΕΥΑΡ   μετά από διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε, με διαφανείς διαδικασίες ,  καθυστέρησε η υπογραφή της σύμβασης λόγω της έντασης που κατέθεσε μία από τις εταιρείες που έλαβε μέρος και η εκδίκασης της έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Φώτης Χατζηδιάκος «Λύνεται  οριστικά το πρόβλημα των αποβλήτων στην Λίνδο»

«Σήμερα υπογράφουμε την σύμβαση, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του έργου, διότι πέρυσι  είχαμε πολλά προβλήματα με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της Λίνδου, λόγω της αστοχίας κατασκευής του.  Την χρονιά που πέρασε βρεθήκαμε στην δυσάρεστη θέση να επιβάλλουμε ακόμη και πρόστιμα για την κακή λειτουργία  του. Αν και ήταν ένα έργο που έπρεπε να προχωρήσει αφού ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ καθυστέρησε επειδή μία από τις εταιρείες που συμμετείχε  στον διαγωνισμό είχε καταθέσει ένταση και εκδικάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένας σπουδαίος τουριστικός προορισμός, ένας αρχαιολογικός χώρος , ένας παραδοσιακός οικισμός δεν θα έχει σε λίγο χρονικό διάστημα πρόβλημα με τα απόβλητα»

Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος επεσήμανε τ ακόλουθα : «Το έργο αυτό ταλαιπώρησε την Λίνδο, για αρκετά χρόνια  και καταφέραμε σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και την ΔΕΥΑΡ να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ωρίμανσης και ένταξης του έργου,  προκειμένου να  μπορεί πλέον να κατασκευαστεί άμεσα. Η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη για τους επόμενους εννέα μήνες ,οπότε και πρέπει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ,μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο για να μην βρεθεί  στον «αέρα».

Δημήτρης Τσίκκης «Αγώνας δρόμου από την ΔΕΥΑΡ για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος»

«Εκφράζω τις δημόσιες ευχαριστίες μου στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, χάρη στις προσπάθειες του οποίου το έργο τελικά δεν απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ ,με αποτέλεσμα σήμερα να  υπογράφουμε την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία. Πρόκειται για ένα έργο πνοής που  θα επιλύσει άπαξ και δια παντός το πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων σε μία από τις πιο τουριστικές περιοχές της Ρόδου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για το καθημερινό και έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα για την πρόοδο του διαγωνισμού. Μετά από τις προσπάθειες που καταβάλαμε ως νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΡ και σε στενή συνεργασία με τα υπηρεσιακά στελέχη της, σε μία εβδομάδα ο ανάδοχος εργολάβος ,αναμένεται να πιάσει δουλειά για την κατασκευή του έργου, ευελπιστώντας ότι, το χρονοδιάγραμμα που ετέθη να τηρηθεί παρά το γεγονός ότι, η αντιπρόεδρος της και ο επιβλέπων μηχανικός του μας διαβεβαίωσαν ότι θα ολοκληρωθούν νωρίτερα»

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
ΔΕΥΑΡ
Δημήτριος N.  ΤΣΙΚΚΗΣ

Pin It on Pinterest