«Δεν είναι παιχνίδι αριθμών οι ανθρώπινες ψυχές»

Ελλάδα «Η σημερινή κατάσταση με τις προσφυγικές ροές δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, κρατάει πάνω από 15 χρόνια. Το αν ο αριθμός των μεταναστών είναι μικρός ή μεγάλος δεν έχει σημασία, δεν είναι παιχνίδι αριθμών οι ανθρώπινες ψυχές» τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο Ρόδου και την Πόλυ Χατζημάρκου, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου, κ. Στάθης Σαμαράς.
«Όλο αυτό είναι υπαρκτό και πέφτει στις πλάτες κάποιων ανθρώπων. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ως πρώτη επαφή, είμαστε εμείς, με τη συνδρομή βέβαια της Ελληνικής Αστυνομίας.  Και είμαστε πολύ λίγοι όσοι επιχειρούμε στα Δωδεκάνησα και σηκώνουμε αυτό το βάρος. Είμαστε 330 άνθρωποι ενώ η οργανική σύνθεση είναι 550, δηλαδή έχουμε μια υποστελέχωση του 40% με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπρεπή εργασία μας, για την οικογενειακή μας συνοχή, για το ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι και έχουμε και εμείς απαιτήσεις απ’ αυτή τη ζωή» αναφέρει.

Όσες εκκλήσεις κι αν έχουν γίνει στο αρχηγείο αλλά και μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, τα θέματα, που είναι πολύ σοβαρά, δεν έχουν λυθεί, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και θύμισε ότι πέρσι μαζί με τον κ. Μ. Ανδρουλάκη, Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων, διοργάνωσαν μια ημερίδα στην οποία κλήθηκαν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες της περιοχής για να εξεταστεί το τι μπορεί να γίνει σε θέμα δομών φιλοξενίας.

«Οι άνθρωποι που διασώθηκαν από το ναυάγιο στη Ρόδο βρίσκονται εδώ , είναι 90 ψυχές που φιλοξενούνται στο λιμενικό κατάστημα και στο αστυνομικό τμήμα. Αυτοί οι άνθρωποι δε θα μείνουν εδώ και πιθανότατα να μη θέλουν καν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να έχουμε ένα χώρο για να μπορούμε και εμείς να τους προσφέρουμε –και πρέπει να τους προσφέρουμε- καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για 2-3 μέρες.

Στο τέλος της συζήτησης, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «η ανταπόκριση του ροδιακού λαού για βοήθεια ήταν συγκλονιστική. Μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, σχεδόν δε μπορούσαμε να μπούμε στο λιμεναρχείο, έφεραν τα πάντα, και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για αυτή την ανταπόκριση».

Πηγή: stokokkino.gr

Pin It on Pinterest