Απλήρωτοι οι νοσηλευτές που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία

Την καταβολή της αμοιβής τους για την οκτάμηνη εργασία που παρείχαν στα δημόσια νοσοκομεία περιμένουν εκατοντάδες νοσηλευτές που απασχολούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Με επιστολή της η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας για αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στο θέμα της αποζημίωσης των νοσηλευτών. Επισημαίνει δε ότι ο θεσμός του voucher μέσω του ΕΣΠΑ λειτουργεί εις βάρος των νοσηλευτών, καθώς «από το 2014 μέχρι και σήμερα, αποτελούν μόνιμη δύναμη των νοσοκομείων και των μονάδων της ΠΦΥ και του ΠΕΔΥ, χωρίς να τους έχει καταβληθεί το συμφωνηθέν ποσό της προβλεπόμενης από το πρόγραμμα αποζημίωσης».
Σύμφωνα με την ΕΝΕ, σε λίγες μόνο περιπτώσεις οι δικαιούχοι έχουν εισπράξει το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη θεωρητική τους κατάρτιση των 240 ωρών, ενώ εργάζονται κανονικά στα ορισθέντα νοσοκομεία και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καταφέρνοντας με δυσκολία να εξασφαλίσουν ακόμα και τα χρήματα που απαιτούνται για την καθημερινή τους μετακίνηση.
«Επειδή πρόκειται για ανέργους συναδέλφους μας, θεωρούμε ότι η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, αντιστρατεύεται ευθέως στην έννοια της ηθικής και της δικαιοσύνης» υπογραμμίζει η ΕΝΕ και αξιώνει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να σκύψει με ευαισθησία πάνω στο φλέγον τούτο ζήτημα, αποκαθιστώντας άμεσα το δίκαιο των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων και συμπολιτών μας».
Πηγή : Protothema.gr

Pin It on Pinterest