Απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΡ στις 12 Νοεμβρίου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Απαιτούμε άλλη πολιτική για την οικονομία, για την κοινωνία, για τη χώρα

Με Ανάπτυξη, Κοινωνική δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους της Ρόδου, στην 24ωρη Γενική Απεργία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στο Ε.Κ.Ρ, στις 10.30 π.μ.  

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ό,τι έχει απομείνει «όρθιο». Είναι προφανές ότι και αυτή η Κυβέρνηση, αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Το πρόγραμμα για άλλη μια φορά δεν βγαίνει…

Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, η ανεργία αυξάνεται σε νέα πρωτοφανή επίπεδα. Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται. Την ίδια ώρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας διαμορφώνονται κυρίως με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751€, χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς, τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα βρίσκονται υπό κατάργηση, ενώ οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε :

  • Άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
  • Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση, που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Άμεση υπογραφή νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε και επαναφορά της επεκτασιμότητας και της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας στο σύνολο των όρων τους.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.
  • Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας διεκδικούμε:

  • Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησής του.
  • Εξόφληση των δεδουλευμένων των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
  • Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό.
  • Ανάκληση των απολύσεων που έγιναν μέχρι σήμερα και σταμάτημα κάθε σκέψης για νέες απολύσεις στο ΚΑΖΙΝΟ της Ρόδου.
  • Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην EUROMEDICA.
  • ΟΧΙ στο ξεπούλημα του αεροδρομίου της Ρόδου.

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειές μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη και να φωνάξουμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα

και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΠΕΜΠΤΗ, 12 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση,

στο Ε.Κ.Ρ, στις 10.30πμ.

Pin It on Pinterest