Αναβαθμίζονται τα σφαγεία της Ρόδου

Για τα πεπραγμένα του Σφαγείου Ρόδου μίλησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στα Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου . Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο Δ/ντης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Ηλίας Οικονομίδης και ο υπεύθυνος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Νίκος Ρένεσης.

Ο Πρόεδρος του Φυτωρίου αφού έστειλε τις ευχές του για Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο , δήλωσε ότι και φέτος το Πάσχα, τα σφαγεία πάρα τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν με την έλλειψη προσωπικού ,δούλεψαν με επιτυχία και υπηρέτησαν τόσο τους παραγωγούς ,κτηνοτρόφους και κρεοπώλες όσο και το καταναλωτικό κοινό όσο αναφορά στην ποσότητα και την ποιότητα των σφάγιων. Με ευθύνη του Περιφερειακού φυτωρίου δούλεψαν και τα σφαγεία της Δ.Κ. Έμπωνας για να εξυπηρετήσουν τους κτηνοτρόφους του κεντρικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα στα σφαγεία της πόλης της Ρόδου για το 2016 σφάχτηκαν 3.300 αμνοερίφια ,11 βοδινά και 40 χοιρινά ,σε αντίθεση με το 2015 που σφάχτηκαν 2700 αμνοερίφια , 5 βοδινά και 37 χοιρινά , και στα σφαγεία της Έμπωνας το 2016 σφάχτηκαν 2107 αμνοερίφια ενώ για το 2015 τα αντίστοιχα ήταν 1779 αμνοερίφια είχαμε δηλ. μια αύξηση της τάξεως του 20%.

Αυτό οφείλεται τόσο ,στο ότι το Πάσχα εφέτος γιορτάστηκε αργότερα όσο και στην μείωση της τιμής του σφάγιου με αποτέλεσμα να προσελκύσει περισσότερους παραγωγούς .

Ο κ. Μπαριανάκης αναφέρθηκε και στις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το Πάσχα στη σφαγειοτεχνική εγκατάσταση στα σφαγεία της Ρόδου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών αλλά και για την διασφάλιση της ποιότητας και της υγείας των σφάγιων. Επίσης μίλησε και για την μελέτη ανακαίνισης που αφορούν τα σφαγεία της Έμπωνας , για την οποία ευθύνη έχει ο Δήμος Ρόδου.

Τέλος ο κ. Μπαριανάκης ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δ/ντη κ. Οικονομίδη και το επιτελείο του για την σκληρή δουλειά και την αμέριστη βοήθεια τους όπως επίσης και τον Γεωπόνο ΤΕ του πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου κ. Μανιώτη Γιώργο που ήταν υπεύθυνος στα Σφαγεία της Έμπωνας. Τα εύσημα έλαβαν και οι κ.κ. Αντώνης Δράκος και Νίκος Ρένεσης.

Pin It on Pinterest