Αλέξης Τσίπρας: “Το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλη την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο”

Σε δηλώσεις προέβη ο κ. Τσίπρας για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.

“Δώσαμε μια σκληρή μάχη 6 μήνες τώρα. Παλέψαμε για το καλύτερο. Παλέψαμε μέχρι τέλους για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, είχαμε σκληρά διλήμματα. Η συμφωνία είναι δύσκολη, όμως αποτρέψαμε το σχέδιο χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και το ταμείο να μεταφερθεί στο εξωτερικό .Καταφέραμε να πάρουμε 35 δισ. ευρώ επενδύσεις και την αναδιάρθρωση χρέους. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται.”

Επιπλέον ανέφερε ότι “την λαϊκή κυριαρχία την κερδίσαμε, τώρα θα παλέψουμε για την εθνική κυριαρχία που χάσαμε. ” “Το μήνυμα της αξιοπρέπειας το στείλαμε σε όλη την Ευρώπη και όλο τον Κόσμο” κατέληξε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του.

Ανέφερε ότι τα όποια βάρη θα κατανεμηθούν με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν θα πληρώσουν πάλι μόνο όσοι έπαιρναν τα βάρη στους ώμους τους και ότι το grexit αποτελεί παρελθον. “Όσο σκληρά παλέψαμε έξω, τόσο σκληρά θα παλέψουμε και στο εσωτερικό εναντίον των κατεστημένων συμφερόντων”

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά σημεία των δηλώσεων του πρωθυπουργών αμέσως μετά τις διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής

Pin It on Pinterest