Αερομαχίες με κατάρριψη μαχητικού από Τούρκους πιλότους κοντά στα σύνορα της Συρίας

Στην κατάρριψη ενός αεροσκάφους αγνώστου μέχρι στιγμής προελεύσεως προχώρησαν τουρκικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές από το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο και μεταδίδει η Hurriyet.

«Ο στόχος ήταν ένα άγνωστο αεροσκάφος» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Σήμερα ένα άγνωστης προέλευσης αεροσκάφος εντοπίστηκε εντός του εναέριου χώρου της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία και όταν συνέχισε τις υπερπτήσεις παρά τις τρεις προειδοποιήσεις, τα αεροσκάφη μας που το ακολουθούσαν άνοιξαν πυρ και το κατέρριψαν σύννομα με τους κανόνες της εμπλοκής» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Άγκυρας.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτελούν το χρέος τους με αποφασιστικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο άγνωστης εθνικότητας κατερρίφθη σήμερα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία περίπου 3 χλμ. εντός του τουρκικού εναερίου χώρου κοντά στα συριακά σύνορα.

Η κατάρριψη του μαχητικού μετατρέπεται σε θρίλερ καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η προέλευσή του και ενώ στη βορειοδυτική Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές αεροσκάφη τόσο της Ρωσίας, όσο και του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ αλλά και των καθεστωτικών δυνάμεων του Ασάντ.

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν από τη Daily Mail πληροφορίες για κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά αεροσκάφη, η οποία ωστόσο ούτε επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύσθηκε από τις δύο πλευρές.

πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest