Ένα ρεσιτάλ υψηλών προδιαγραφών στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας ήταν η χθεσινή εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τίτλο «Το Ρεσιτάλ μου». Οι μικροί σολίστ μάγεψαν κυριολεκτικά τους γονείς, μαθητές αλλά και φίλους της μουσικής που κατέκλυσαν την αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων. Όλοι οι θεατές απόλαυσαν μια ποικιλία μουσικών έργων γνωστών ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Την έναρξη του ρεσιτάλ έκανε ο  Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών και στο ρόλο της ενθάρρυνσης στη διδακτική διαδικασία.

Στη συνέχεια, 90 μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» από Νηπιαγωγείο έως τη Γ’ Λυκείου, παρουσίασαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ένα πλούσιο ρεπερτόριο με έργα που είχαν διδαχθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα μουσικά κομμάτια ανήκαν σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας.

Η παρουσίαση των μουσικών έργων έγινε σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο ενώ τα μουσικά σύνολα πρόσθεσαν μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση.

Η ομάδα καθηγητών του μουσικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προετοίμασε τους μαθητές και τις μαθήτριες στο πιάνο, την κιθάρα, το βιολί, το βιολοντσέλο, το αρμόνιο, το μπουζούκι, το ακορντεόν, τα κρουστά, τα ντραμς, την ηλεκτρική κιθάρα και το τραγούδι. Στην ομάδα αυτή συμπεριλαμβάνονται οι: Ευανθία Κρητικού (φωνή και χορωδία), Μίκα Τριανταφύλλου (αρμόνιο, πιάνο), Άντζελα Σπανού (πιάνο), Ρένα Ιωαννίδη (πιάνο) Τάσος Αναστασιάδης (βιολί), Ιωάννης Χατζής (κιθάρα), Νεκτάριος Αυγενικός (κιθάρα), Μαρία Καμπάνη (κιθάρα), Αντώνης Λιοπύρης (κιθάρα), Μιχάλης Γιαννιού (κιθάρα – μπουζούκι), Αχιλλέας Μπύρλης (ηλεκτρική κιθάρα), Παναγιώτης Καταβενάκης (Ακορντεόν) και Θεοδωρής Τσίκας (ντραμς) .

Κατά γενική ομολογία δόθηκε ένα ρεσιτάλ υψηλής  δεξιοτεχνίας από τους μαθητές, τις μαθήτριες αλλά και τους εκπαιδευτικούς, όπου όλα τα μουσικά όργανα, με ακριβέστατο συντονισμό και «ψυχή» έδωσαν ένα μαγικό μουσικό αποτέλεσμα.

Pin It on Pinterest