Σόιμπλε: Το ΔΝΤ έχει δίκιο για το κούρεμα αλλά… δεν θα γίνει


«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο όταν λέει ότι χωρίς κούρεμα το ελληνικόχρέος δεν είναι βιώσιμο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας,Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο, απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους κανόνες της Ευρωζώνης.

«Ήδη το 2012 πήγαμε πιο πέρα από το ΔΝΤ(…) Το περιθώριο που έχουμε χάρη στην αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του χρέους είναι πολύ μικρό και τις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε βεβαίως αν υπάρχει ακόμη τέτοια επιλογή. Αλλά είμαι πιο επιφυλακτικός σε αυτό από ό,τι ο Μισέλ Σαπέν», δήλωσε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ‘Ανγκελα Μέρκελ είχε δίκιο που επεδίωκε την συμμετοχή του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να εμπιστευθούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προαπαιτουμένων προκειμένου να εξασφαλίσει την στήριξη των εταίρων της», δήλωσε o γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζοντας επιφύλαξη σχετικά με το αν τα προαπαιτούμενα μπορούν να εφαρμοστούν εγκαίρως.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank στην Φρανκφούρτη μαζί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και πρόσθεσε ότι η Αθήνα «δεν έκανε τίποτα», ενώ, αναφερόμενος στον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που έχει επιβληθεί στις ελληνικές τράπεζες, επισήμανε ότι είναι άγνωστο πότε θα αρθεί.

«Μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το ρίσκο μιας κυβέρνησης στην κοινότητα», τονίζοντας ότι οι τραπεζικοί κίνδυνοι πρέπει να απομονωθούν από τους κυρίαρχους κινδύνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble