Ρόδος: ηχηρή παρουσία στην Εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» στο Ίδρυμα Θεοχαράκη


Εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης της Ελλάδας για την παραμονή της ή όχι στο ευρώ, ο Σπύρος Μερκούρης, Διευθυντής του «Αθήνα 1985» – χρονιά που έγινε θεσμός η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με προτροπή της Μελίνας Μερκούρη – αιρετικός και οραματιστής από άποψη, διοργάνωσε στις 22 και 23 Ιουνίου στο ίδρυμα Θεοχαράκη την διημερίδα για τα «30 χρόνια Πολιτιστικές Πρωτεύουσες Ευρώπης» με εκλεκτούς προσκεκλημένους του Θεσμού και εξειδικευμένους γνώστες του θέματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ρόδος, που είναι μία από πολλές ελληνικές πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» είχε την πιο ηχηρή παρουσία, τόσο σε επίπεδο συντονισμού, όσο και σε επίπεδο πολιτικό. Από τις λοιπές υποψήφιες πόλεις παρουσία είχαν μόνο 5 εκπροσωπούμενες από ένα πρόσωπο.

Φωτογραφία (από αριστερά): Τζίνα Δαβιλά (Δημοσιογράφος -πολιτεύτρια με το Ποτάμι), Σπύρος Μερκούρης, Αλίκη Μοσχή (συντονίστρια της υποψηφιότητας Ρόδου – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021), Τέρης Χατζηϊωάννου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρόδου), Νίκος Χατζηπαπάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής της υποψηφιότητας Ρόδου – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021), Γιάννης Κούρτης (Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΔΕΡΜΑΕ, Πηγές Καλλιθέας)

P1011087.JPG

πηγή: www.iporta.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια