Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ρόδου για το δημοψήφισμα και τις πολιτικές εξελίξεις


 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΡΟΔΟΥ

          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σηκώνουμε κεφάλι στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής! Ο φόβος, η μοιρολατρία δεν μας ταιριάζουν!

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Δεν δεχόμαστε νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέα μνημόνια, νέα δεινά, νέα βάσανα όπως και να τα παρουσιάσουν, όπως και να τα βαφτίσουν.

Μονοπώλια ΕΕ και κυβέρνηση, οι άνθρωποί τους, οι μηχανισμοί τους, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να γονατίσουν την εργατική τάξη και το λαό, να δεχτεί νέες πρόσθετες βαριές θυσίες.

Με ωμό εκβιασμό θέλουν το λαό μας να επιλέξει μόνος του το μνημόνιο που θα τον δέσει χειροπόδαρα, θα τον καταδικάσει στη διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!

Η στάση μας αυτή να βρει έκφραση σε ένα μεγάλο εργατικό λαϊκό αγωνιστικό μαχητικό ρεύμα και στην κάλπη της Κυριακής με διάφορους τρόπους. Μαχητικό ρεύμα αντίθεσης και καταδίκης των μνημονίων και της Ε.Ε. που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας.

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της Ε.Ε., των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!

Ρήξη με την Ε.Ε. και το δρόμο των μονοπωλίων!

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να στείλουν εκείνο το μήνυμα ώστε οι αγώνες μας, για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι, να μην πάνε χαμένοι.

Να μην δεχτούμε με την ψήφο μας να έρθει το 3ο μνημόνιο που θα τσαλαπατήσει τις ζωές μας. Να μην δεχτούμε εκβιαστικά διλήμματα. Είτε «ΝΑΙ» ψηφίσει ο Λαός είτε «ΟΧΙ» πάλι μνημόνιο θα έχουμε.

Να πούμε «ΟΧΙ» και στην πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ).

Να πούμε «ΟΧΙ» και στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση με το κείμενο των (47+8) σελίδων.

  • «ΝΑΙ» στους αγώνες που θα καταργήσουν όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
  • «ΝΑΙ» στην ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
  • «ΝΑΙ» στο ταξικό μέτωπο που θα επιβάλλει μια άλλη πολιτική ανάπτυξης σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση του πλούτου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να πάνε στη κάλπη και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης. Να μην ψηφίσουν ούτε το ΝΑΙ των θεσμών ούτε το ΟΧΙ της κυβέρνησης. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική κανενός από τους δύο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι πολλές επιχειρήσεις αναγκάζουν σε υποχρεωτική αργία ή δεν καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζόμενους. Να παρθούν άμεσα μέτρα. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Δεν μπορούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για τα κέρδη των οποίων διαπραγματεύονται τρόικα και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όλοι οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι συνταξιούχοι στα σωματεία τους, οι γυναίκες στους συλλόγους γυναικών, οι άνεργοι, η νεολαία στις οργανώσεις τους, μαζί με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, Οργανωνόμαστε, δυναμώνουμε την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη, κανένας μόνος του!

Απαιτούμε διεκδικούμε άμεσα:

  • Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους, των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
  • Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
  • Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
  • Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
  • Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
  • Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την προστασία των δικαιωμάτων, την στήριξη των εργαζόμενων, του λαού μας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια