Ελέγχους στο υπαίθριο εμπόριο στο νησί διενεργεί ο Δήμος Ρόδου


Σε διεξοδικούς ελέγχους για το υπαίθριο εμπόριο σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, ξεκίνησε από χθες κλιμάκιο του Δήμου Ρόδου, αποτελούμενο από υπαλλήλους- πρώην δημοτικούς αστυνόμους που έχουν επιφορτισθεί με σχετικές αρμοδιότητες, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Γιώργο Πόκκια, συνοδεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αρχή έγινε από την ανατολική πλευρά του νησιού της Ρόδου, τόσο κατά μήκος του οδικού δικτύου όσο και στις παραλίες. Διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων, αρκετοί από τους πλανόδιους εμπόρους δεν κατείχαν την σχετική άδεια και άλλοι είχαν τοποθετήσει τους πάγκους τους σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου (στροφές, σημεία χωρίς ορατότητα κ.α.) και μάλιστα σε άξονες μεγάλης κυκλοφορίας.

Όπως διαπιστώθηκε, χωρίς άδεια λειτουργούσαν και αρκετές καντίνες στις παραλίες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, το κλιμάκιο περιορίσθηκε χθες, καθώς ήταν η πρώτη μέρα των ελέγχων, σε αυστηρές συστάσεις και παρατηρήσει,  κυρίως σε ότι αφορά στην επικινδυνότητα της θέσης που έχουν στήσει τους πάγκους τους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς.

«Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε την τάξη στο υπαίθριο εμπόριο. Σε δεύτερο έλεγχο θα επιβληθούν πρόστιμα και θα προχωράμε ακόμα και σε  αφαίρεση αδειών, ή και σφράγιση των καντινών, όσων εξακολουθούν να μην διαθέτουν άδεια, να μην είναι νόμιμοι. Εφεξής θα είμαστε αμείλικτοι σε παράνομες δραστηριότητες» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Πόκκιας.

Αναφορικά με τις παραλίες, ο αντιδήμαρχος, υπογράμμισε ότι «η ΚΕΔ καθυστέρησε πολύ να παραχωρήσει τις παραλίες στους δήμους, με αποτέλεσμα να μην τηρηθούν εγκαίρως όλες οι διαδικασίες και πολλοί άνοιξαν τις καντίνες χωρίς άδεια».

Οι συστηματικοί έλεγχοι του κλιμακίου θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες, με εξορμήσεις του κλιμακίου σε όλο το νησί.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια