Δουλέμποροι στην Τουρκία πωλούν ελληνικό «τουριστικό» οδηγό σε μετανάστες


Βιομηχανία εκμετάλλευσης μεταναστών, που αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια σε αδίστακτους δουλεμπόρους, δρα σε επιχείρηση με έδρα την Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το LesvosNews.gr οι δουλέμποροι αφού πρώτα χωρίζουν τους μετανάστες σε εύπορους και μη ζητούν τα ανάλογα κόμιστρα για να τους περάσουν από τα Τουρκικά παράλια, στα Ελληνικά νησιά.

Στους πιο ευκατάστατους, οι οποίοι καταβάλουν ως αντίτιμο από 2.000 έως 5.000 ευρώ το κεφάλι, τους δίνουν μάλιστα και «τουριστικό» οδηγό με λεπτομερείς πληροφορίες. Ο τίτλος του είναι «WELCOME TO GREECE!» και ο υπότιτλος «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS».

Τουριστικός οδηγός μεταναστών

Στις σελίδες του υπάρχουν πληροφορίες για το πώς θα κινηθούν και τι θα κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα. Διευθύνσεις Κέντρων Κράτησης, Υπηρεσίες, τηλέφωνα, mail, χάρτες, λεξικά σε διάφορες γλώσσες, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του 1922 με Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν με καραβάκι από τη Σμύρνη και αντίστοιχες των μεταναστών που φεύγουν τώρα από την Τουρκία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες, για να τους παρέχουν καλή φιλοξενία.

Τουριστικός οδηγός μεταναστών

Πείθουν τους μετανάστες ότι το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, είναι σαν μία… μίνι κρουαζιέρα, με όλες τις ανέσεις. Τους ενημερώνουν επίσης ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λόγω της κρίσης είναι ρευστή και ότι σαν Ευρωπαϊκό κράτος, χρηματοδοτείται με κοινοτικά προγράμματα, για τη φιλοξενία μεταναστών.

Τουριστικός οδηγός μεταναστών

Μαζί, τους δίνουν και ένα μίνι λεξικό για να γνωρίζουν πώς να προφέρουν στα ελληνικά τις πιο κοινές λέξεις για την πρώτη επικοινωνία τους.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια