Αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη ΡΟ.ΔΗ. για την υποβάθμιση του ρόλου του Δ.Σ.


Αποχώρησε χθες από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Σύμφωνα με τον Κώδικα της Τ.Α. ο Δήμαρχος είναι το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

  Δυστυχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου ανεστράφησαν οι ρόλοι, ο Δήμαρχος αποφασίζει ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται στη συνέχεια να εγκρίνει τις αποφάσεις του κ. Δημάρχου.

  Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. ως πρώτο θέμα συζήτησης ετέθη η  «Λήψη απόφασης για την άσκηση προσφυγής του Δήμου Ρόδου για την κατάργηση στη Ρόδο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ (άρθρο 72 παρ.3 Ν.3852/2010)  .

  Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση όχι μόνον να συζητηθεί το θέμα αλλά και να αποφασισθούν ενέργειες τέτοιες που να πίεζαν την Κυβέρνηση στην αλλαγή της απόφασής της αυτής. Εξάλλου ήταν γνωστή από καιρού η πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στην περιοχή μας.

  Δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε σ’ αυτές τώρα αλλά ούτε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τοπική οικονομία. Αυτά είναι γνωστά σε όλους μας.

  Πέραν του ότι δεν έγιναν ενέργειες προ της λήψης απόφασης, πέραν του ότι αγνοήθηκε το Δ.Σ., στη συνέχεια ερήμην και πάλιν του Δ.Σ. απεφάσισε την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και χθες στη συνεδρίαση του ζήτησε να ληφθεί απόφαση για την προσφυγή αυτή όταν αυτή έχει κατατεθεί και έχει προσδιορισθεί και η ημερομηνία εκδίκασής της την 4/3/2016..

  Έκδηλη η υποβάθμιση του ρόλου του Δ.Σ.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

  Το ίδιο έγινε και στην κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., το ίδιο έγινε και στο θέμα της απομάκρυνσης των ΡΟΜΑ, το ίδιο έγινε και στο μεταναστευτικό αλλά και σε άλλα ήσσονος σημασίας θέματα.

  Η παράταξή μας από τη θέση που την έταξε ο Ροδιακός λαός θα διαφυλάξει το κύρος του Δ.Σ. και δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση ή και την κατάργησή του από τις πράξεις και τις ενέργειες οποιουδήποτε.

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΡΟ.ΔΗ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια